Laserilla voi kaivertaa myös lasin pintaan kuvia

Comments Off on Laserilla voi kaivertaa myös lasin pintaan kuvia

Näin joulun aikaan, iltojen pimentyessä on mukava laittaa kynttilöitä palamaan. Kaikenlaisia lyhtyjä ja tuikkukippoja on kaupat pullollaan, mutta entä jos haluaa tehdä oman näköisen kuvan lasilevylle?

Laser -laitteella voi polttaa myös lasin pintaan kuvia, mutta se vaatii hieman ennakko valmisteluita. Lasin pinta täytyy puhdistaa ja maalata pohjamaalilla, tai voidaan myös käyttää maskausteippiä. Laser polttaa maalin/teipin pinnan, ja luovuttaa lämmön lasiin, jolloin lasiin jää pysyvästi merkkausjälki.

Tuikun valo heijastaa lasin pinnan kuvion seinään mukavasti.

Askartelukaupasta löytyi parin euron hintaan lasilevy jalustalla, tällä on hyvä kokeilla mitä saadaan aikaan. Lasi on puhdistettava huolellisesti, ja sen jälkeen se tulee pinnoittaa eli maskata jollain. Jos maskausta ei tehdä, ei lasin pintaan jää mitään. Spraymaalia löytyi varastosta, sillä maalataan kerros lasilevylle, molempia puoli ei tarvitse maalata. Maalin voi poistaa kaiverruksen jälkeen asetonilla, mutta sen voi jättää paikoilleen, silloin kuva näkyy selkeämmin. Yllä olevassa karhussa on jätetty musta väri paikoilleen.