Kahden käden ja sormien tunnistusta kamerakuvasta

Comments Off on Kahden käden ja sormien tunnistusta kamerakuvasta

Muutama kuukausi sitten, kokeiltiin asentaa OpenCV ja kädentunnistus python-kirjasto Linux läppärille. Jatketaan nyt tätä kokeilua eteenpäin ja lisätään kahden käden tunnistus mukaan testikoodiin.

Jos tietokone oppii ymmärtämään kamerakuvasta, kumpi on vasen ja kumpi oikea käsi, sekä mitkä sormet ovat “ylhäällä” ja mitkä “piilossa”, voidaan näillä tiedoilla tehdä kaikkea hauskaa.

Tässä on kuva ideasta. Tietokone tunnistaa kameran kuvasta, vasemman ja oikean käden, sekä etusormet. Etusormien välinen etäisyys pystytään myöskin laskemaan ja tällä tapaa pystytään ohjaamaan tietokonetta tekemään jotain haluttua toimintoa.

Sormet voivat toimia vaikka peliohjaimena ja vain mielikuvitus on rajana, minkälaisia pelejä tällä keinoin voisi koodata ja kokeilla.

Internetistä löytyy hyviä oppaita nykyisin konenäköön ja koodaamiseen Python ohjelmointikielen avulla. Yksi hyvä opetus sivusto on esimerkiksi, Murtaza’s Workshop – Robotics and AI.

Projects

Tuo sivusto on Englannin kielinen, mutta hyvä lähtöpiste alkaa harjoittelemaan Python koodausta ja OpenCV kuvankäsittelyä. Suomeksi on vielä varsin vähän sivustoja olemassa, mutta niitäkin tulee lisää päivittäin. Kannattaa kokeilla etsiä hakukoneiden avulla itse lisää tietoa ja lähteitä. https://www.hebergementwebs.com/opetusohjelma-ai-with-python/ai-with-python-tietokone-visio

Toinen hyvä Englannin kielinen esimerkki joka löytyy Youtubesta on tällainen hauska “Itikan läppäisy” peli, ja hyvä tutorial, kuinka voi itse kokeilla koodata vastaavan tyyppisiä pelejä.