3D suunnittelu Fusion 360 -ohjelmalla

Comments Off on 3D suunnittelu Fusion 360 -ohjelmalla

Fusion 360 on kotikäyttäjälle ilmainen 3D -suunnittelu työkalu. Youtube on pullollaan erilaisia tutoriaaleja, joissa näytetään alusta alkaen, miten ohjelman saa haltuun. 3D suunnittelussa on omat niksinsä, ja sen omaksumiseen menee oma aikansa. Kannattaa etsiä itse tietoa ja kokeilla rohkeasti.

Tässä pari linkkiä: https://www.ilmaisohjelmat.fi/autodesk-fusion-360

https://sites.tuni.fi/fablabtampere/ohjeita-mallinnukseen/

Kokeillaan suunnitella leimasin, joka koostuu kahdesta kappaleesta. Leimasin osasta ja kahva osasta.

Leimasin osaan täytyy teksti tietenkin tehdä peilikuvana, jotta paperille mustetta painaessa teksti tulee siihen oikeinpäin.

Incscape on myös ilmainen, vektorigrafiikan kuvankäsittelyohjelma. Incsapen avulla voi piirtää 2D vektorigrafiikkakuvia ja tallettaa ne .svg muodossa. Tämän jälkeen .svg tiedosto voidaan importata Fusion 360 ohjelmaan, jossa siitä voidaan helposti tehdä 3D muotoja.

Eli tässä piirrettiin ensin teksti Inscapella ja tuotiin se sitten Fusion 360 3D-suunnitteluun mukaan. Teksti voidaan skaalata sopivaan kokoon ja pyöräyttää kohdalleen, fusion ohjelman kappaleen kääntö toiminnolla.

Lopuksi kun kappaleiden suunnittelu on valmis, voidaan kappaleet Exportata .stl tiedostoiksi, jotka voi sitten ladata 3D tulostimelle tulostusta varten. Useimmat 3D tulostimet osaavat tulostaa .stl tiedostoja automaattisesti.

Tulostus kahdessa osassa, kahva osa erikseen, ja leimasin osa erikseen. Lopuksi leimasin kiinnittyy kahvaosan hahloon painamalla.