Kuitu tuli Kotiin

Tänään se tapahtui! Valokuitu tietoliikenneyhteys tuli kotiin.

Valokuitu tuodaan kotiin tietysti kaapelilla, joka kaivetaan maan alle. Kaivinkone kävi pihassa jo hiukan aikaisemmin syksyllä ja nyt tänään valokuituasentaja porasi seinään reijän, veti kaapelin sisälle ja asenti valokuitupanelin seinälle. Itse ei tarvinnut siis tietenkään huolehtia kaapeli asennuksista. Palveluntarjoaja hoitaa hienosti asiat, avaimet käteen periaatteella.

Miksi valokuituyhteys on hyvä asia?

Aikaisemmin tietoliikenneasiat Internettiin on kotona hoituneet ihan langattomien 4G-mobiiliyhteyksien avulla. Usein kuitenkin huomaa varsinkin iltaisin, että linjoilla on ruuhkaa ja nopeus saattaa vaihdella.

Valokuitu on ympäristöystävällinen (pienempi sähkönkulutus) ja luotettava internet yhteys. Valokuitu kestää paremmin nettikäytön useilla eri laitteilla yhtäaikaa esimerkiksi kun työskentellään paljon kotona. Valokuitu mahdollistaa pätkimättömän yhteyden. Isot tiedostot saa ladattua ja myös lähetettyä eteenpäin nopeammin ja etätyöt sekä videotapaamiset hoituvat yleensä ilman häiriöitä.

Mitä valokuituyhteys mahdollistaa?

Valokuitu tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se mitä luvataan – riippumatta miten muu naapurusto sattuu käyttämään nettiä juuri nyt.

Jos on kotona omia palvelintietokoneita, joilla tekee WEB-kehitystä Internettiin on paljon helpompi testata omia kehitettäviä verkkopalveluja. Omalta palvelinkoneelta saadaan helposti vaikkapa joku Web-sivu tarjolle internettiin ja sitä pääsee heti testaamaan.

Jatkossa on myös mahdollista päästä helpommin käsiksi omaan kotiverkkoon myös muualta maailmasta. Voi tarkastaa vaikkapa kännykän avulla, että kotona pyörii palvelut ja palvelinkoneet halutusti. Ei tarvitse jatkossa välttämättä vuokrata enää palvelinkonetta joltain palveluntarjoajalta. Periaatteessa tämänkin Blogi-sivuston (www.koodinkutoja.com) voisi ihan hyvin laittaa jatkossa tarjolle Internettiin omalta palvelinkoneelta kotoa käsin. Käydään näitä asioita läpi myöhemmin, tulevissa postauksissa.

Valokuitu tekoälyn sanoin: