Virtuaalinen animoitu Avatar

Seuraavaksi kokeillaan tuoda web-sivulle 3D henkilö ja muuta hauskaa. Aikaisemmin käytiinkin jo hiukan Blender ohjelman käyttöä läpi. Jatketaan kokeilua ja kokeillaan myös Real Player Me pilvipalvelua, jossa voidaan luoda oma Avatar henkilö helposti. Sitten luodaan Next.js web-sovellus, johon voidaan tuoda Avatar mukaan ja lisätä keskustelumahdollisuus teköälylle ja tekstistä puheeksi ominaisuus. Selain voi puhua tekoälyn vastauksen puheena ja voidaan kokeilla lisätä animaatioita, jotta avatar vaikuttaisi ihmismäisemmältä.

Tämä on vasta ensimäinen versio web-sovelluksesta. Jatketaan tätä projektia tulevaisuudessa, kun opitaan lisää. Asiaa on paljon, eikä valmista sovellusta voi luoda kerralla päivässä eikä kahdessa. Kehitetään tätä tulevaisuudessa paremmaksi.

Tutkitaan myös minkälaisia valmiita ratkaisuja jo mahdollisesti löytyy maailmalta.

InWorld AI on toinen uusi pilvipalvelu, jossa voidaan avatar mallista luoda henkilö, jonka kanssa voidaan keskustella. Ilmaiseksi voidaan kokeilla tuota palvelua, mutta kehittyneemmät ominaisuudet ovat tietysti maksullisia, eikä tuo pilvipalvelu ehkä osaa suomenkieltä kovin hyvin. Aika hankalalta vaikutti tämä palvelu, ensi puraisulta.

Oma toteutus

Eli paras on jos voitaisiin koodata oma Three.js / React Three fiber web-sovellus, johon voidaan tuoda omia Avatar-henkilöitä ja liittää itse haluttuja lisäominaisuuksia, kuten tekoälyä ja tekstistä puheeksi ja puheesta tekstiksi ominaisuuksia.

Tavoite on tietysti pyrkiä luomaan oma henkilökohtainen virtuaali avustaja, jolle voisi jutella kaikenlaista ja joka muistaisi myös aikasemmat keskustelut. Sellaisen sovelluksen luominen on tietysti pitkä prosessi, eikä se mahdu yhteen lyhyeen blog-postaukseen. Mutta lähdetään rohkeasti kokeilemaan, mitä saaadaan parissa päivässä aikaiseksi! Ja jatketaan projektia myöhemmin, kun opitaan ensin hiukan perusteita.

Käydään läpi myös Blender-ohjelman käyttöä, kuinka voidaan animoida Avatar henkilöä ja valita tietynlaisia animaatioita tietynlaisiin keskustelutilanteisiin.

Tässä linkkejä, joista kannattaa hakea lisää oppia:

Kuinka voidaan tehdä huulien liike animatioita:

Kuinka voidaan luoda persoonallisempi tekoäly botti:

Muita linkkejä:

https://www.docker.com/blog/developing-using-rasa-and-docker/?utm_medium=social&utm_source=linkedin

https://developer.nvidia.com/omniverse/ace

One thought on “Virtuaalinen animoitu Avatar

Comments are closed.